Vaxning

Det finns många metoder för att avlägsna hår på kroppen. Vaxning är en av dem. Man kan i stort sett utföra vaxbehandlingar på alla delar av kroppen; ben, bikinilinjen, armar, armhålor, rygg och bröst., ansikte och ögonbryn.

 

Vaxning har vi gjort på Advanced Skin i många år. Vi använder oss av de bästa produkterna på marknaden och jobbar alltid för att du som kund skall bli nöjd och vilja återkomma.

 

 

Akne behandling i Stockholm, Östermalm. Medicinsk hudvård
Metod, hur fungerar det?

Vaxning som sådan kommer ursprungligen från mellanöstern, där den vanligaste metoden för vaxning som utfördes i hemmet av kvinnorna var med remsor av lakan och sockervax. Detta var (och är fortfarande) en ceremoni som utfördes innan giftermål för kvinnan att göra sig fin inför mannen. Idag är det ett faktum att om man börjat vaxa sig vill man inte sluta! Just sockervax är milt mot huden, men inte speciellt effektiv.
Därför har det utvecklats nya vaxsorter som har alla egenskaper som man vill att ett vax ska ha.
Vi håller oss alltid uppdaterade och använder det vax som vi anser vara det bästa.

Akne behandling i Stockholm, Östermalm. Medicinsk hudvård
Inför ditt besök, att tänka på

Om du aldrig har vaxat dig förut finns det några saker du bör tänka på:

 

  • Håret bör håret vara minst 3-5 mm långt, detta motsvarar ca 2 veckors utväxt. Håret måste bli så pass långt om man skall få med sig så mycket hår som möjligt.

 

  • Du bör inte smörja in huden innan vaxningen. Fett på huden gör det svårare för vaxet att fästa på hårstråna och därmed blir det svårare att vaxa.

 

  • Att inte raka mellan vaxningarna. När man vaxar växer håret ut mjukt och fint. Det blir glest och resultatet håller sig i ca fyra veckor. Rakar man mellan behandlingarna får man stubb, då man skär av håret i stället för att rycka upp det med roten som man gör vid vaxning.

 

Tänk på att det kanske inte blir silkeslent första gången du vaxar, det kan finnas korta hår kvar som ännu inte blivit långa nog att komma med i vaxet.Inga bad i klorerat vatten, träning eller solning på ca ett dygn efter vaxning.

Klor kan irritera hårsäckarna och det kan dessutom finnas bakterier i pooler som kan ge röda prickar.

 

Vid träning svettas vi och saltet irriterar hårsäckarna.

Att inte sola är Absolut viktigt att följa! När vi ryckt upp håret med roten är hårsäcken öppen. Om vi solar direkt kan vi bränna hårsäckarna. Detta kan leda till irritation, svullnad och röda prickar som tar lång tid att försvinna.

VAD KUNDER SÄGER:

“Tack för att ni hjälpt mig med min akne och alla fula ärr. Nu har jag fin hy med massor av lyster tack vare duktiga terapeuter och Exitus produkter”

-Linda Klaesson

CONNECT WITH US

  • Facebook Classic

Advanced skin

Surbrunnsgatan 54

Stockholm

 

 

Advanced skin, Mariefred

Skogsborgsvägen 25

647 31 Mariefred

 

För konsultation eller frågor

info@advancedskin.eu

 

© 2019 advancedskin.eu