Sockervaxning

Sockring / sugaring är en mer skonsam metod för hårborttagning än traditionell vaxning och ger bättre resultat. Här används en 100% naturlig sockerpasta för att dra bort hårstråna i hårets växtriktning med en speciell teknik.

Sugaring /sockring möjliggör att hår kan avlägsnas i ett mycket tidigt stadium (ca 2 — 4 mm).

Genom att arbeta i hårets naturliga växtriktning kan problem med avbrutna hårstrån elimineras.

Sugaring är en naturprodukt som kräver en speciell sorts teknik som inte är likt det traditionella vaxet. Sugaring är en mycket skonsammare metod som du som kund kommer att uppskatta.

  • Det är mindre risk för inåtväxta hårstrån då man avlägsnar håret i dess växtriktning.

  • Sugaring gör mindre ont då vi avlägsnar håren medhårs och för att sockret bara fäster på hårstrået, inte huden.

  • Fördelaktigt för kunder med känslig hud.

  • Inte lika precist med hårets längd som med traditionell vaxning.

 

 

brazilian-wax.Stockholm
Brasiliansk Vaxning

Hårlängden är viktig, för att uppnå bästa resultat vid din brasilianska vaxning är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är ca 2-5 mm långt, dvs. ca 14 dagars utväxt efter rakning. Om du får ett nyptag i håret med fingrarna är det tillräckligt långt.

Vi rekommenderar att du vaxar dig var 4-5:e vecka. Då optimeras det hårfria resultatet med minimal smärta vid själva vaxningen. Väntar du längre hinner håren rota sig och känslan kommer att liknas vid din första brasilianska vaxning.

Då håret har 3 olika faser betyder det att du vid ditt första vaxningstillfälle hamnar mitt i alla växtfaser. Det medför att några strån kommer att fortsätta växa eftersom de inte nått till hudytan ännu. Dessa strån är få och kommer att följa med vid nästa tillfälle du gör brasiliansk vaxning.

Vårt mål är ett så hårfritt resultat som möjligt. Regelbunden brasiliansk vaxning medför en tunnare strån och glesare utväxt av håret.

Brasiliank sockervaxning. Stockholm
Inför ditt besök, att tänka på

Intimvaxning eller så kallad brasiliansk vaxning innebär att vi tar bort könshår genom vaxning.

Det är helt naturligt att känna sig nervös när du ska göra din första brasilianska vaxning. Men vi är här för dig och kommer att ta hand om dig på bästa- och mest professionella sätt.

Att tänka på:

-var nyduschad. God hygien är väldigt viktigt vid brasiliansk vaxning

-för bästa resultat rekommenderas  2 veckors utväxt efter rakning eller 4-5 veckor efter din senast utförda brasilianska vaxning. Är håret mer än 6 mm bör du ansa det något för att underlätta vaxningen.

-du skall ej vaxa dig om du har infektion av svamp, virus eller bakterier, sår, sprickor eller blåsor i underlivet

-vi utför behandlingen enbart på kvinnor

Graviditet & Menstruation

Det är inget hinder att göra en brasiliansk vaxning eller annan vaxning om du är gravid eller har menstruation. Du kan dock vara lite mer smärtkänslig än normalt. Vi håller högsta klass på noggrannhet och professionalitet samt hygien när du vaxar dig hos oss oavsett. I samband med menstruation använder du tampong vid din vaxning.

Den eviga frågan – Gör det ont?

Första gången du gör en brasiliansk vaxning kan det upplevas mer smärtsamt. Detta på grund av att håren är grova och att de sitter hårt i hårsäckarna. Om du regelbundet gör en brasiliansk vaxning blir håret tunnare och de kommer inte att sitta lika hårt i hårsäckarna, vilket betyder att det upplevs mindre smärtsamt än första gången. Om du sedan låter vaxa dig regelbundet (var 4-5:e vecka) tröttas hårsäckarna ut alltmer och behandlingen blir med tiden så gott som smärtfri.

Efter din brasilianska vaxning

Efter brasiliansk vaxning under 24 timmar bör man avstå från direkt solljus, solarium, träning, tajta kläder samt pool med klorerat vatten eftersom hårsäckarna är öppna och därmed mer mottagliga för bakterier. Undvik även parfymerade krämer, använd gärna bomullstrosor och duscha helst i svalt vatten.

De flesta kunderna upplever inte några problem efter vaxning men för vissa kan hudirritation eller lindrig rodnad uppstå , särskilt efter sin första vaxning, detta lägger sig inom ett par dygn.