Medicinsk Hudvård, Kemisk peeling Stockholm, AHA, BHA, TCA Behandlingar

 

Kemisk peeling - Medicinsk hudvård ligger i gränslandet mellan hudvård och plastikkirurgi och har de senaste åren vuxit explosionsartat. Vi kan i dag komma långt till ett välmående yttre genom att bara använda effektiva hudvårdsprodukter med rätt ingredienser. Att hitta ett hudvårdsmärke som verkligen ger resultat och håller vad det lovar kan vara en tuff uppgift. Vi har efter noggrann research valt att arbeta med Exitus skincare – en produkt som håller vad den lovar inom medicinsk hudvård - Kemisk peeling i Stockholm.

Läs mer om Kemiska peelingar längre ner på sidan.

 

Kurerbjudande

 

Alla våra kemiska peelingar och syrabehandlingar bör utföras upprepade gånger som en kur för ett fullgott resultat.
Man bör även använda speciella aha/bha produkter för hemmabruk under och efter kuren. 

 


Rengöring
Toner
Exfolierande peel
Serum
Exfolierande nattkräm
Dagkräm 

Vi anpassar behandling och produkter för just din hudtyp.

 

 

FAQ Frågor och svar om Kemiska peelingar

 

AHA, BHA, TCA, Exitus skincare
Milda till medium starka kemiska peeler

 

Kombinerar mildare koncentration av AHA med kraftiga antioxidanter för ökad hudhälsa. Som första behandling med glykolsyra för allmän rengöring av huden. För uppfräschning, efter solning, fin till festen. Prova på behandling.

 

Prislista

TCA peel, Exitus skincare. Kemisk peeling i Stockholm
Facial Peel  70% Glycolsyra
 

En starkare behandling för åldrad hud som redan har behandlats med 50 % glykolsyra vid tidigare behandlingar.

Ger en bra uppfräschning av huden. Trots hög halt AHA är Facial peel säker och ger härlig lyster till huden, ger snabbt en slätare hud med ökad kollagensyntes, samt reducering av åldersfläckar och minskade porer.

Hudföryngrande behandling av ansikte och hals. Rengöring med Pre-peel, peeling med 70% glykolsyragel, avslutande Post-peel.

 

Lättare rodnad med måttlig avfällning kan förekomma 2-4 dagar efter behandling.

För bästa resultat rekommenderas en kur på 4-6 behandingar varannan till var tredje vecka.

 

 

Prislista

Starka kemiska peeler
 

Allmän uppfräschning av kraftigt åldrad, solskadad hud eller för dig med acneärr. Professional peel  35 -50 % glykolsyra är mycket effektiv, reducerar snabbt fina linjer och stärker kollagen produktionen, ökar hudens immunförsvar.

 

Lättare rodnad med avfällning 2-4 dagar kan förekomma efter behandling.

 

För bästa resultat rekommenderas en kur på 4-6 behandingar varannan till var tredje vecka.

 

Prislista

TCA Peel
 

TCA-syrapeel 10 % och 15 % som rekommenderas när en påtaglig föryngring av huden önskas. 30 % TCA  utförs endast efter konsultation. Flagning efter dag två och vanligen pågående i ca en vecka beroende på hudtyp. Lämplig för åldrad eller solskadad hud, smårynkor slätas ut, hudens textur förfinas, pigmentojämnheter justeras och kollagenbildningen stimuleras. Ansikte, och dekolletage samt händer kan med fördel behandlas.

 

  • Vid TCA peeling kan pigmenteringen i behandlade områden förändras. Normalt sett blir huden ljusare men den kan även mörkna. I vissa fall får man en ojämn pigmentering.

 

 

Prislista

BHA Salicylsyra
 

Den bästa behandlingen för att bekämpa Akne

BHA/Salicylsyra löser upp komedoner som blockerar eller begränsar porers öppning och orsakar att talg absorberas i hårsäckarna och epidermis. Inuti porerna neutraliserar salicylsyra kvarlevande aknebakterier och drar samman porerna och återställer deras naturliga struktur.

 

De komedolytiska och keratolytiska fördelarna med lokalt applicerad salicylsyra är effektivt i låga och måttliga doser för behandling av akneinfektioner av varierande grad, inklusive papler, pustler, noduler och cystor. Salicylsyra har också visat sig vara effektivt i att förebygga akne på hud med benägenhet att drabbas av denna typ av infektion. Kombinationsbehandling med salicylsyra föredras i besvärliga fall.

 

För bästa resultat rekommenderas en kur på 4-6 behandingar var tredje vecka.

Lättare rodnad och avfällning kan förekomma 2-4 dagar efter behandling.

 

Läs mer på sidan om Akne, där du även finner priser och erbjudande.

 

Prislista

Medicinsk hudvård

 

Medicinsk hudvård är en behandling som förbättrar huden utan kirurgiska ingrepp. Exempel på medicinsk hudvård är hudåtstramning och kemisk peeling. Detta erbjuds bara på seriösa salonger och kliniker det vill säga att det måste finnas en ansvarig certifierad hudspecialist i direkt eller indirekt närhet och att terapeuten har en vidareutbildning och gedigen kunskap i sitt hantverk.

 

Med medicinsk hudvård jobbar man både i Epidermis och Dermis, yttersta och mellersta hudlagret där rynkor, pigment och kollagen är lokaliserade. Produkterna innehåller bland annat TCA, AHA, GLYCOLIC , BHA SALICYLIC , LACTIC, KOJIC, RETINOL, PHYTICSYRA vilka har både balanserande, föryngrande och blekande effekt på pigmentfläckar. Dessa produkter sätter igång vår cellförnyelse som med åren blir allt långsammare. Det är också viktigt att man får en ordentlig genomgång på hur man använder produkterna och hur händelse förloppet kommer att vara och hur resultatet kommer att bli. Vid användning av alla dessa ovanstående produkter och behandlingar är solskydd A och O, inte bara på sommaren utan året om. Solens strålar gör att vi åldras snabbare.

 

TCA, AHA, GLYCOLIC, BHA SALICYLSYRA, LACTIC SYRA…

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag, för att förbättra och föryngra huden.

 

Det finns en mängd olika typer av syror för olika hudtyper. Vi jobbar med ca 15 st olika syror för att verkligen kunna ge dig rätt behandling för just din hudtyp. Det är pH värdet i produkterna som faktiskt styr hur kraftfull/mild produkten är ur exfolierings synpunkt. Vi jobbar enbart med syraprodukter som har ett lågt pH värde på ca 0,9-2,5.

Valet av styrka beror på din hudtyp och vilka resultat du önskar uppnå. Vald syra appliceras på huden och får ligga på i någon minut. På hudytan arbetar syran genom att lösa upp döda hudceller. När huden tappar celler får vi vetenskapligt bevisat en ökad produktion av nya hudceller och ökad produktion av elastiska fibrer såsom kollagen samt en nyproduktion av hudens egna vätskebindare, hyaluronsyra.

 

För bästa resultat så rekommenderas en serie peeler i kur på 4 - 7 gånger med ca två-tre veckors mellanrum. Därefter rekommenderas enstaka underhållande peeler någon gång om året. Det är viktigt att du även använder rekommenderade hemvårdsprodukter innan, under och efter den kemiska peelen. För att förbereda, optimera och förlänga resultatet av din behandling!

Om din hud inte är van vid någon typ av syra så rekommenderas de medicinska hudvårdsprodukterna var annan dag för att successivt vänja huden.

 

OBS!  Vid köp av kur bör behandlingsintervallen vara som mest var tredje vecka för att betraktas som kur. Kontant retur lämnas ej på outnyttjad kur, gäller 4 månader efter inköpsdatum. Det är även viktigt att du kompletterar din hudvård med hemmaprodukter och solskydd.

Vill du dela upp betalningen på din kur så kontakta oss för mer information. Vi har paketpris på kurer inkl produkter för hemmabruk.

 

 

Är du osäker på behandlingsform så kan du boka in en 45 min behandling så bestämmer vi på plats vilken behandling som passar dig bäst.

Är du osäker och vill komma på konsultation så kontakta oss  

 

Vi väljer behandling efter noggran hudanalys, det kan vara svårt att säga exakt vilken syra vi ska använda innan vi sett din hud.

Män bör ej raka sig med hyvel samma dag som behandlingen.

 

 

 

Tillbaka

 

VAD KUNDER SÄGER:

“Tack för att ni hjälpt mig med min akne och alla fula ärr. Nu har jag fin hy med massor av lyster tack vare duktiga terapeuter och Exitus produkter”

-Linda Klaesson

CONNECT WITH US

  • Facebook Classic

Advanced skin

Surbrunnsgatan 54

Stockholm

 

 

Advanced skin, Mariefred

Skogsborgsvägen 25

647 31 Mariefred

 

För konsultation eller frågor

info@advancedskin.eu

 

© 2019 advancedskin.eu