Kryo Penna, Hudförändringar - frys bort fläckar

Kryo behandling är en effektiv frysbehandling, som på några sekunder avlägsnar olika benigna (godartade) hudförändringar så som

 

  • Pigmenteringar

  • Åldersfläckar

  • Hudvårtor

  • Körsbärsangiom

  • Fibrom

  • Skintags

  • Seborriska keratoser

 

Kryoterapi (kall kirurgi) är en mycket effektiv och säker procedur som används för att frysa bort och förstöra godartade hudförändringar.

 

Fryspennan använder patroner av flytande N2O (-89C) för effektiv och snabb behandling av godartade hudförändringar.
Flytande dikväveoxid (lustgas) används för att förstöra vävnaden genom frysning av den intercellulära vätskan. Iskristaller bildas som förstör cellmembranet och därmed cellen.
Det bildas sen en sårskorpa som inom 2 veckor ramlar bort av sig själv.

 

Med sin mycket precisa applikatorspets fryser Kryo pennan endasts bort din hudförändring och inte den omgivande, friska huden. Detta innebär att din behandling kommer att omfatta minimalt obehag och få biverkningar. Det innebär också att hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen även kan behandlas säkert.

De flesta klarar sig utan bedövning, men vid speciella behov kan bedövningskräm användas.Under kryoterapibehandlingen blir det behandlade området vitt. Efter att det vita området tinar uppstår en rodnad som gör området rött, svullet och rodnat. Detta är vanlig och normalt. Kan också förkomma blåsbildning(ev kan blåsan spräckas med en steril nål för att frigöra vätskan). De-pigmentering av färgad och mörk hud är möjlig, detta ses oftare hos personer med mörkare hudfärg. Domningar och återfall av hudförändringar kan förekomma.Inom 3-5 dagar kommer det att bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort av sig självt efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen av frysningen kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig. För bästa resultat rör inte sårskorpan. När sårskorpan lossnar kan det finnas vissa förändringar i pigmentering av huden (ljusare eller mörkare). Skadan kommer att vara helt läkt inom 2-6 veckor.

 

Pris:

Priser från 499 - 895 kr   

Priset beror på hur stort märket är. Boka gärna en konsultation för exakt pris.