Behöver du avboka din tid?

Det kan du göra själv online med hjälp av avbokningskoden som finns angiven i din skriftliga bokningsbekräftelse. Den har skickats till dig via mail när du bokade din behandling. Vi tar ej emot avbokningar via telefon. Endast via avbokningskod senast 48 timmar innan din bokade tid.

 

Varför ska man betala ett uteblivet besök?
 
Ibland blir det sura miner när man behöver betala för sitt uteblivna besök. Det är otroligt tråkigt att inte alla förstår allvaret i att inte komma på sin bokade tid.

Vi terapeuter och många andra inom skönhets och salongsbranschen blir inte alltid tagna på allvar vad det gäller denna biten. För att få er att förstå tänker jag dra en liknelse med er lön. Om du inte kommer på ditt bokade besök, får vi heller ingen inkomst under den tiden. Alltså exakt samma sak som att du går till ditt jobb och din chef säger att du inte kommer få lön under några timmar av dina arbetade timmar den dagen. Paniken hade säkert stigit för dig och du hade inte tyckt att det var jätteroligt att vara på jobbet utan att få betalt.

Vi är också en salong som ofta är fullbokade, därav blir man ledsen när man vet att det finns någon annan som velat haft tiden du inte kom på. Men givetvis inte hinner komma på med så kort varsel. Likaså om man inte kan hålla sin tid. Vi ber er att komma ca 10-15 min innan er bokade tid så att ni kan varva ner , anmäla er, ev besöka toalett, ta en fika innan behandlingen. Om ni kommer försent så kommer vi att korta ner er behandlingstid till återstående tid, ev vid vissa behandlingar kan vi ej ta emot er alls pga att behandlingen tar en viss tid, då får du tyvärr betala för ditt besök till fullo.

Det som är så tråkigt, tycker jag, är att de flesta som missar sitt besök till läkaren eller tandläkaren till exempel har full förståelse för att dom skickar ut en faktura för uteblivet besök. Men så fort det gäller ett besök till skönhetsbranchen eller frisören, så blir många arga. Varför? Vad är skillnaden?

Vi jobbar hårt, länge och gör allt vi kan för att få våra företag att gå runt. Det är otroligt tufft att vara småföretagare i Sverige och extremt dyrt. Vi kämpar hårt helt enkelt för att få en lön varje månad. I den lönen ingår vare sig sjukpenning eller semesterersättning. Det ska vi jobba ännu lite extra för att kunna få in.

 

Om debitering vid Uteblivet besök eller för sen avbokning
 

Vad gäller om du glömmer att boka av din tid? Vad händer om du gör en för sen avbokning? Vad händer om du inte dyker upp? Vad händer om du kommer för sent?

 

Här är det finstilta, om än läsbart.

 

Varför debiteras du?

När Du beställer tid för behandling så gör vi ett skriftligt/muntligt avtal.

DU (köparen) förbinder dig att komma till oss vid en i förväg överenskommen tid och köpa en behandling.

Vi (säljaren) förbinder oss att reservera denna tid för DIG och inte sälja den till någon annan.
Vi sänder en skriftlig bekräftelse från oss via e-post. I den skriftliga bekräftelsen framgår sista tidpunkt för avbokning och avbokningskod.
 

Så länge Du inte avbeställer tiden senast 48 timmar före behandlingen så kan vi inte sälja den bokade tiden till någon annan. (Och även det är egentligen lite för kort tid för mig att boka upp någon annan)

 

Därför är du betalningsskyldig.

Som egen företagare med tjänster inom friskvård och hälsa är vi beroende av att sälja tider för behandlingar till våra kunder och kan vi inte utföra tiden du bokat med oss, har vi andra kunder som gärna hade kommit på din bokade tid istället. Många gånger har vi dessutom någon som står på väntelista för en viss tid eller dag vid akuta besvär. Då hade vi kunnat erbjuda tiden till någon annan som också vill komma till oss för att må bra. Men då bara, om vi får din avbokning av din bokning i tid.
Vi vill hålla hög kvalitet i våra behandlingar och ge god service till våra kunder.

 

Vi respekterar DIN tid.
Tack för din förståelse.

 

 

VAD KUNDER SÄGER:

“Tack för att ni hjälpt mig med min akne och alla fula ärr. Nu har jag fin hy med massor av lyster tack vare duktiga terapeuter och Exitus produkter”

-Linda Klaesson

CONNECT WITH US

  • Facebook Classic

Advanced skin

Surbrunnsgatan 54

Stockholm

 

 

Advanced skin, Mariefred

Skogsborgsvägen 25

647 31 Mariefred

 

För konsultation eller frågor

info@advancedskin.eu

 

© 2019 advancedskin.eu