Akne och problemhud

Akne, som ofta kallas finnar, är vanligt och helt ofarligt. Akne är inflammerade talgkörtlar i huden som syns som utslag. Ofta kommer akne i ansiktet, på bröstet och på ryggen där talgkörtlarna är större än på andra delar av kroppen. Akne beror inte på dålig hygien. Det går att bli av med akne, även om det kan ta lite tid.

Personer i alla åldrar kan få akne, men det är vanligast i tonåren. Det är hormonförändringarna i puberteten som gör att det bildas mer talg i talgkörtlarna. För de allra flesta försvinner aknen efter puberteten.

Att ha akne kan vara jobbigt eftersom det syns så väl. Då kan det vara bra att veta att det finns hjälp att få.

 

I våra Aknebehandlingar jobbar vi enbart med produkter ifrån Exitus Skincare. Hudvård som ger resultat både i behandlingar hemma och i ansiktsbehandlingar på salong.

 

Ansiktsbehandling i Stockhlm
Aknebehandling inkl mild BHA

Här är behandlingen som är helt rätt  att börja med för att sedan följa upp med starkare behandling så som BHA Peeling vid behov.

 

Behandling och hemmaprodukter gör att du ser ett otroligt resultat inom några veckor. I behandlingen ingår rengöring, hudanalys, mild bha peeling, Specialmask anpassad för dina behov och avslutande dagkräm. Förslag på vilka produkter som passar just din hudtyp.

 

Salicylsyra och bensoylperoxid är två av de största godkända ingredienserna för att behandla akne effektivt. De arbetar på olika sätt på huden, alla med sina egna fördelar och nackdelar. Här på Advanced skin har vi alltid använt salicylsyra tillsammans med andra anti-akne och anti-inflammatoriska ingredienser med utmärkta resultat. 

 

Bäst resultat får du om du förutom Salongsbehandling även använder produkter för hemmabruk som din terapeut rekommenderar för just din hud.

 

Ansiktsbehandling Fuktbehandling, Östermalm Stockholm
Vad beror akne på?

Hormoner påverkar talgkörteln

 

I puberteten förändras hormonbalansen i kroppen. Könshormonerna gör att det bildas mer talg i talgkörtlarna. Samtidigt ökar halten av en speciell aknebakterie i talgkörteln. När talgkörtelns nedre del blir inflammerad uppstår akne. Talgkörtlarna i ansiktet, på bröstkorgen och på ryggen är stora, och därför kommer akne oftare där.

 

 

Delvis ärftligt

 

Dina arvsanlag har en viss betydelse för om du får akne. Om din ena förälder har svår akne är risken större för att du också får mycket akne. Det är sällsynt att barn till föräldrar som inte hade akne i tonåren får svår akne.

 

 

Var tredje tonåring får besvär

 

De flesta ungdomar har någon gång akne. Flickor får akne tidigare än pojkar eftersom de kommer i puberteten tidigare. Var tredje tonåring mellan 12 och 17 år har så mycket akne att de kan ha nytta av någon typ av behandling. En liten grupp har en mycket besvärlig akne som försämrar livskvaliteten väldigt mycket.

 

Många kvinnor kan fortsätta att få akne tillfälligt före och under mens långt upp i vuxen ålder.

 

 

Läkemedel, fukt och värme kan ge akne

 

 

Du kan få aknebesvär av till exempel

  • Kortisonbehandling

  • Läkemedel för psykisk sjukdom som innehåller litium

  • Anabola steroider

  • Arbete med olja, på den del av huden som kommer i kontakt med oljan

  • Varm och fuktig arbetsmiljö

  • Feta solkrämer.

 

Anti age behandlingar i Stockholm, Östermalm
BHA peeling

Den bästa behandlingen för att bekämpa Akne är

BHA/Salicylsyra som löser upp komedoner som blockerar eller begränsar porernas öppning och orsakar att talg absorberas i hårsäckarna och epidermis. Inuti porerna neutraliserar salicylsyra kvarlevande aknebakterier och drar samman porerna och återställer deras naturliga struktur.

 

De komedolytiska och keratolytiska fördelarna med lokalt applicerad salicylsyra är effektivt i låga och måttliga doser för behandling av akneinfektioner av varierande grad, inklusive papler, pustler, noduler och cystor. Salicylsyra har också visat sig vara effektivt i att förebygga akne på hud med benägenhet att drabbas av denna typ av infektion. Kombinationsbehandling med salicylsyra föredras i besvärliga fall.

 

Vi kan inte påbörja en Syrabehandling mot akne om du genomgår en medicinsk behandling  för din Akne. Kontakta oss om du är osäker.

 

För bästa resultat rekommenderas en kur på 4-6 behandingar var tredje vecka.

Lättare rodnad och avfällning kan förekomma 2-4 dagar efter behandling.

 

C vitamin behandling i Stockholm, Östermalm
Aknekur inkl produkter

En Akne kur består av 5 st behandlingar ca varannan vecka. Vi börjar med Aknebehandling och följer upp med 4 st BHA peelingar. BHA peeling finns i olika styrkor och vi anpassar varje behandling efter just din hudtyp.

 

För att du skall få ett fullgott resultat är det ett måste att du sköter om din hud dagligen hemma under kurtiden och ca 1 år efter behandlingens slut.

Vi rekommenderar Exitus Akne kit. I vissa fall kan man få upprepa BHA peelingen vid några tillfällen.

 

I de flesta fall ser vi att våra kunder är helt Aknefria efter behandlingens slut.

 

 

 

Erbjudande:

 

Kurbehandling, studentpris.

4 st syra behandlingar 2200 kr

 

Köp ett Aknekit få en behandling gratis.